Pretraživanje

[__LOGIN__]

IMENA festival kulture Bol

Imena Festival kulture Bol i Trudna teća - bolska marenda

IMENA festival kulture Bol

U igri semiotike i lingvistike tema ovogodišnjeg festivala je svjetionik,odnosno "svijet" i "oni". Bolski svjetionik sagrađen 1911. godine, kao topos, kao znak u prostoru, tradicionalna je točka komunikacije s kopnom i svijetom. To je mjesto odlaska i dolaska, točka razdjelnica i spajalica, mjesto želje, nade, ispunjenja i olakšanja.

Koliko je otok i danas izoliran od kopna,j e li izdvojen razmišljanjima, kulturom, gastronomijom? Postoji li zbilja s jedne strane Svijet, a s druge Oni, otočani? I razlikuju li se toliko jedni od drugih?

Festival otvara Biljana Gaurina, izložbom fotografija "Prozori" 25.07. u 22.00 u galeriji "Branislav Dešković".

O vlastitom doživljaju otoka, spoju tradicije i turizma u modernom svijetu, iskustvima i uspomenama s putovanja, govorit će književnici Jasna Horvat, Milana Vuković Runjić, Zoran Ferić i Edo Popović, a razgovor će moderirati Davor Mandić. Na bolskoj pijaci kuhat će se Trudna teća, a na pitanje što su marendavali Bračani nekad i danas, odgovore daje produkcijski tim Festivala IMENA u svojoj knjizi "Bračka marenda - od godine do godine".

Glazbena podloga ovog festivala je "uvertira u ljeto" - klasična harmonika (Mirko Škarica), saksofon i DJ (Funk&Sax), Sam Cook - sve pod motom poznate pjesme "Summertime and the living is easy".

Ponijet ćete sa sobom uspomene, slike, doživljaje, okuse. Poželjeti pročitati neku od promoviranih knjiga ili naš kulinarski vodič.
Putujte s nama od Bola do Mjesečeva meridijana! 

Kalendar događanja